Ki ne szeretné az olasz konyhát? Aminek főszereplője természetesen a tészta, sokaknak azonban megálljt kell parancsolniuk a nagy mennyiségű szénhidrát fogyasztásnak, hiszen nagyobb mennyiségben hizlal. Azonban a durum spagettitésztát, ami ízekben szinte teljesen hasonló a hagyományos tésztához, úgy eheted, hogy közben nem kell aggódnod a vonalaink miatt.
Felhasználásáról regényt lehetne írni, hiszen rengeteg tésztaételt lehet készíteni, amik mind alkalmasak egy kiadós ebédnek, vagy vacsorának. Azonban ezt a tésztafajtát érdemes homogén, selymes szószokhoz alkalmazni, például a sajtszószok esetében.
Származási hely: Magyarország
Energia: 355 Kcal / 1505 Kj
Zsír: 1,4 g, amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 73 g, amelyből cukrok: 2,4 g
Fehérje: 12,5 g
Só: 0,0 g