A mák eredetileg az Eurázsia, Afrika és Észak-Amerika mérsékelt és hideg égövi területein megtalálható növény. Elterjedését fagytűrő képességének köszönheti, jótékony hatását pedig már többezer éve tapasztaljuk, alkalmazzuk.
A Pödör hidegen sajtolt mákolaj, ahogy neve is mutatja, hideg sajtolású technikával készült. Ennek a technikának köszönhetően a fontos tápanyagokat magába zárja az olaj. Ez a kicsi üveg koncentráltam foglalja magába a szervezet számára elengedhetetlen vitaminokat, mint például az E-, C- és B-vitaminokat. Magas foszfortartalma segít a kálcium hatékony felszívódásában, ráadásul nagy mennyiségben cinket tartalmaz, ami köztudottan immunerősítő.
Salátákhoz, süteményekhez használd a karakteres ízvilág elérése érdekében.
Származási hely: Ausztria
Energia: 3751kJ /896 kcal,
Zsír: 99,6 g, amelyből telített zsírsavak: 14 g, egyszeresen telítetlen zsírsavak: 15 g, többszörösen telítetlen zsírsavak: 71 g,
Szénhidrát: 0 g, amelyből cukrok: 0 g,
Fehérje: 0 g,
Só: 0 g