A dióolaj egyik legkellemesebb aromájú és ízű olaj. Linolsav tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, de memóriánkra és koleszterinszintünkre is jótékony hatással van.
Nemcsak finom és egészséges, de jelentős mennyiségben található benne B- és E-vitamin, illetve Omega-3 zsírsav. Magas E-vitamin tartalma miatt táplálja és védi a bőrt. Különösen jót tesz a száraz, kirepedezett bőrnek, de ekcémás és irritált bőr esetén is segítséget nyújthat.
A dióolajat, hidegen, főleg salátákhoz (alma, körte, kéksajt, camembert, zeller) ajánluk. De kipróbálhatod süteményekhez és gyümölcslevekhez keverve is. Tovább is gondolhatod és vegyítheted natúr, illetve gyümölcsjoghurtba, vagy - egy jóízű, baráti borozgatás alkalmával - sajtokhoz is tálalhatod.
Olajban sütéshez a dióolajat nem ajánljuk, közvetlen hevítését kerüld!