A teljes kiőrlésű durum egy olyan búzafaj, ami már régóta velünk van, ősét a Közel-Keleten, de Európában is már i.e. 7000 körül ismerték, nem véletlenül örvend ma is töretlen népszerűségnek.
A durum búza a búzafajok közül a legkeményebb szemű, ami előnyt jelenthet a búzaliszt előállításakor, magas fehérjetartalma mellett kevesebb glutént tartalmaz. A száraz tészták közül ezért lehet a legjobb választás a teljes kiőrlésű durum penne tészta.
A penne cső alakú és rövidre vágott tésztái ízletesek, bármilyen szósszal tálalod, próbálozz kreatív receptekkel!
Származási hely: Magyarország
Energia: 1591 kJ/376 kcal
Szénhidrát: 69,8 g
Zsír: 2,2 g
Fehérje: 14,8 g
Só: 0,15 g
Cukor: 0,4 g
Telített zsír: 0,4 g
Élelmi rost: 8,9 g