A durum penne, egy egészségesebb formája a tésztának, mivel durumlisztből készül, így fontos vitaminok, ásványi anyagok maradnak meg benne feldolgozásuk után.
Az úgynevezett mediterrán diétának, az egyik legegészségesebb és alapvető hozzávalója a jó minőségű (durum) tészta. Ha ehhez egészséges zöldségeket párosítunk, akkor élvezhetjük az ízeket amellett, hogy az egészségünk se látja kárát.
A durum pennéből készült receptek tengernyi lehetősége közül választhatsz. Akár főzőtejszínnel, akár paradicsomszósszal ízesítjük, mindkét verzióval remek párost alkot.
Mellé zöldségek, húsok is tökéletesen passzolnak. Ennél a tésztánál nyugodtan hagyatkozhatunk a kreativitásunkra, mivel ízlésünkre van bízva mivel és hogyan tálaljuk fel.
Származási hely: Magyarország
Energia: 1521 kJ / 359 kcal
Szénhidrát: 71,7 g
Zsír: 2,0 g
Fehérje: 12,0 g
Só: 0,01 g
Cukor: 3,5 g
Telített zsír: 0,5 g
Élelmi rost: 3,0 g