A természetes alapanyagokból készült durum orsótészta nemcsak formájával csavarja el a fejünket. A durumbúzából készült tészta gazdag az emésztést segítő rostokban, A-, B- és E-vitaminban, valamint ásványi anyagokban. Cukorbetegeknek ajánlott készítmény, mivel szervezetünk a benne található keményítőt nehezebben tudja lebontani, ezáltal kevésbé növeli a vércukorszintet. Sportolóknak is a durum orsótésztát javasolt fogyasztani fehér társa helyett, mivel a durumbúza több fehérjét tartalmaz.
A rövid tésztákat, mint a durum orsótésztát, akkor érdemes használni, ha a szósz, amihez szánjuk, darabos állagú. Lehet zöldségdarabos vagy akár rákkal megbolondított a szósz, az orsótészta kellőképpen felszívja a folyadékot, a hézagokat pedig a szósz be tudja tölteni. Így lesz telt és egységes az étel.
Származási hely: Magyarország
Energia: 355 Kcal / 1505 Kj
Zsír: 1,4 g, amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 73 g, amelyből cukrok: 2,4 g
Fehérje: 12,5 g
Só: 0,0 g