A durum lasagne tészta nem véletlenül kapta a lasagne nevet, ugyanis ebből a tésztából főleg lasagne készül.
De nem csak erre lehet felhasználni, kis kreativitással bármilyen finom ételt összedobhatsz belőle!
Akár egy sütőben sült, rakott húsos ételt, ami a lasagne tészta között sül meg, vagy összetörve egy egyszerű tésztás ételnek is elkészíthető.
Bárhogy haszálod is fel, a durum lisztből készült változata egészségesebb, hamarabb jóllaksz tőle és később éhezel meg, beindítja az emésztést és ugyanolyan finom, mint a fehér lisztes társa.
Származási hely: Magyarország
Energia: 355 Kcal / 1505 Kj,
Zsír: 1,4 g, amelyből telített zsírsavak: 0,3 g,
Szénhidrát: 73 g, amelyből cukrok: 2,4 g,
Fehérje: 12,5 g,
Só: 0,0 g