Az eredetileg Britt szigetekről származó zabpehely mára már világszerte híres alapanyag. Ez az egyik leghasznosabb gyógynövény, amely a táplálkozásban fontos szerepet játszik. Nem csak egy ízletes és tápláló étel, de rostokban és ásványi anyagokban is gazdag, ami jótékony hatással van a testünkre.
A konyhaművészet is előszeretettel használja különböző ételek elkészítéséhez. Sütéshez és főzéshez is kiválóan alkalmas, de egy tartalmas, egész napra energiát biztosító reggelihez is tökéletes. Mivel a nagyszemű zabpehely magában fogyasztva natúr ízvlágú, azzal ízesítheted ételeidet, amivel szeretnéd, nem fogja befolyásolni az ízvilágot.
Származási hely: (Szlovákia)
Energia: 373 Kcal / 1570 Kj
Zsír: 6,9 g, amelyből telített zsírsavak: 1,1 g
Szénhidrát: 68,1 g, amelyből cukrok: 1,3 g
Rost: 7,2 g
Fehérje: 13,2 g
Só: 0 g