A szárított élesztőt frissen sajtolt élesztőből készítik, amit alacsony hőmérsékleten kiszárítanak, innen kapta a szárított élesztő elnevezést. Az alapos szárítási folyamatoknak köszönhetően a szárított élesztőt hosszabb ideig tudod tárolni, mint a friss élesztőt, így nem kell aggódnod, hogy esetleg hamar megromlik.
A szárított élesztőt kis mennyiségű langyos tejbe vagy vízbe kell feloldani és érdemes egy kis kanál cukrot adni a keverékhez, hogy az aktív anyagok rendesen megdagadjanak, viszont felfuttatás nélkül is használható.
A szárított élesztő alkalmas kiflik, zsemlék, kenyerek és kelt tészták elkészítéséhez egyaránt.
Származási hely: Magyarország
Energia: 1485 Kj/355 Kcal
Zsír: 5,7 g, amelyből telített zsírsavak: 0,9 g
Szénhidrát: 19 g, amelyből cukrok: 14 g
Rost: 27 g
Fehérje: 43,5 g
Só: 0,3 g