A vöröslencse nem csak ásványi anyagokban gazdag, hanem tökéletes vitaminforrás. Kalcium, foszfor, magnézium, cink és vas is megtalálható benne. Mivel a vöröslencsét a feldolgozás során megfosztják a héjától, ezért jóval alacsonyabb lesz a rosttartalma. Ennek köszönhetően pedig azok is fogyaszthatják, akiknél puffadást okoznak a lencsefélék. Jótékony hatásai mellett - izoflavon tartalma miatt -, jó hatással van a változókorban lévő nők hormonháztartására, illetve egyes kutatások szerint segít a mellrák megelőzésében is.
Fogyaszthatod főzelékként, salátába szórva, de készíthetsz belőle szendvicskérmet is!
Származási hely: Kanada
Energia: 323 Kcal / 1305 Kj
Zsír: 0,5 g, amelyből telített zsírsavak: 0,5 g Szénhidrát: 61 g, amelyből cukrok: 0 g Fehérje: 25,5 g
Só: < 0,0 g