Tudtad, hogy nem csak barna lencse létezik? A fekete lencse apróbb szemű, mint a barna testvére, akár a beluga ikra, ezért kaviárlencsének is nevezik. Fénylő, feszes héjának köszönhetően főzés közben nem esik szét, így könnyebb az elkészítése. A gasztronómia előszeretettel használja salátához, leveshez, hidegtálhoz, illetve köretnek hal és hús mellé. Nem kell beáztatni, mégis gyorsan megpuhul. Jellegzetes íze miatt nem kíván sok fűszert. Ezért a lencsét, ne csak szilveszterkor, a gazdagság reményében, hanem fogyassz belőle minél többet egész évben! És ami előnye a fekete lencsének, hogy telis-tele van antioxidánsokkal, melyek segítenek megkötni a kis tévelygő szabadgyököket. Magas vas és magnéziumtartalma kiemelendő.
Származási hely: Franciaország
Energia: 382 Kcal / 1616 Kj
Zsír: 2,9 g, amelyből telített zsírsavak: 0,4 g
Szénhidrát: 74,5 g, amelyből cukrok: 3,8 g Fehérje: 36,2 g
Só: 0,05 g