A rozs alapvető élelmiszereink közé tartozik, a búzával vagy az árpával egyetemben. Fogyasztása a magas vitamin, kalcium, fehérje, és ásványi só tartalma miatt ajánlott.
Jó tulajdonságai közé tartozik, hogy bár igen tápláló, mégsem hízlal, ezért fogyókúrázók, diétázók is nyugodtan fogyaszthatják.
Müzliként némi gyümölccsel felszórva a legfinomabb reggelik közé tartozik, akár narancslével, tejjel, vagy vízzel kiegészítve.
A rozspehely energiát ad reggelente, desszertként elkészítve pedig nem terheli, üli meg a gyomrot.
Származási hely: Szlovákia
Energia: 345 Kcal / 1445 Kj,
Zsír: 1,6 g, amelyből telített zsírsavak: 0 g,
Szénhidrát: 71,8 g, amelyből cukrok: 0 g,
Rost: 1,9 g,
Fehérje: 9,7 g,
Só: 0 g
Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a termék ugyan nem tartalmaz glutént, de az üzemben, vagy a kicsomagolás közben érintkezhetett gluténnel. Emiatt nem tudjuk vállalni a teljes gluténmentességet.