A kukoricakeményítő egy természetes, kukoricából készült dúsítóanyag, melyet bátran használhatsz leveseid, mártásaid és krémjeid sűrítésére, de mindemellett rendkívül jó takarítószer alapanyagként is funkcionál.
A kukoricakeményítő tökéletes megoldás, ha gluténmentes alternatívát keresel a sűrítéshez. A kukoricakeményítőtől sokkal lágyabb, krémesebb ételeket tudsz készíteni, olyan mintha sima búzalisztet használnál.
Elkészítésénél érdemes megemlíteni, hogy nem szabad túl meleg folyadékban feloldani, mert összecsomósodik, ezt megelőzendő, hideg folyadékban keverd csomómentesre a receptednek megfelelő mennyiségű kukoricakeményítőt, majd ha selymes és krémes állagot kaptál, beleöntheted a forrásban lévő folyadékba.
Származási hely: Magyarország
Energia: 344 Kcal,
Zsír: 0 g, amelyből telített zsírsavak: 0 g,
Szénhidrát: 86 g, amelyből cukrok: 0 g,
Fehérje: 0,5 g,
Só: 0 g
Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a termék ugyan nem tartalmaz glutént, de az üzemben, vagy a kicsomagolás közben érintkezhetett gluténnel. Emiatt nem tudjuk vállalni a teljes gluténmentességet.