A fehér "A" rizs sokunk egyik kedvenc körete Ázsiából érkezett Európába és mára már az egyik legnépszerűbb étel. Bár a rizs a gabonák között a legtöbb szénhidrátot tartalmazza, közvélekedés szerint mégis diétásnak számít. Egészségesebb a tésztánál és a burgonyánál. A fehér "A" rizs leghagyományosabb rizsfajta, ami lényegében barna rizsből hántolással és fényezéssel készül.
A fehér "A" rizs gyorsabban fő, és sokak szerint finomabb is. Amerikai szakemberek szerint a napi rizsfogyasztás általánosan javítja egészségi állapotunkat. A fehér, hántolt rizs vasat és közel húsz vitamint, ásványi anyagokat és cinket tartalmaz.
A fehér "A" rizs fajtáját a legváltozatosabb köret, amit el tudunk készíteni. De nem csak köretként fogyaszthatjuk, hanem kásaként, rizottóként, de felhasználható salátákhoz, töltött, rakott ételekhez, levesbetétként is, illetve édességek készítésére is alkalmas alapanyag.
Származási hely: Magyarország
Energia: 339 Kcal
Zsír: 0,5 g, amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 76,1 g, amelyből cukrok: 0,1 g
Élelmi rost: 7,2 g
Fehérje: 6,7 g
Só: 0,03 g
Nátrium: 0,01