A tradícionális kínai Mennyek Temploma gunpowder zöld tea elkészítési folyamatáról kapta a nevét, hiszen a zöld tea leveleit kis golyókká gyúrják össze, ennek az az oka, hogy a magas minőséget és aromát megőrizendő, megvédjék a zöldtea-leveleket a külső sérülésektől. Az ilyen technikával előállított teakészítmények egyik hatalmas nagy előnye, hogy rendkívül sokáig megőrzik minőségüket. Természetesen napjainkban már ezt az eljárást is géppel végzik, de ez mit sem ront a tea aromáján.
Színét tekintve inkább sötétebb sárga, mintsem zöld, ennek ellenére a zöld tea tulajdonságaival bír. Fogyasztása nyugtató hatású, íze nem hivalkodó, hanem kellemes, mégis aromás. Ízesítheted édesítőszerekkel, de önmagában fogyasztva is különleges ízélményt ad.
Elkészítése: 1 teáskanál teát oldj fel 1,5 deci forró vízben, és hagyd ázni, majd szűrés után már fogyaszthatod is.
Származási hely: Kína