Genmaicha zöld tea másnéven a "rizses tea". A "genmai" szó ugyanis japánul barna rizst jelent, és arra utal, hogy ebben a különleges keverékben a bancha tealevelek mellé, körülbelül 50%-ban pörkölt vagy pattogatott barna rizsszemek vegyülnek. A számunkra először szokatlan összetevő egy kellemes, kissé édeskés, mogyorós-karamellás ízjeggyel egészíti ki a lágyabb banchát.
Más zöld teákhoz képest alacsonyabb koffeintartalmának köszönhetően kiváló választás lehet, ha most ismerkedsz a zöld teák világával, vagy ha a délutáni órákban is szívesen elfogyasztanál egy csésze finom, forró "zöldet".
Elkészítési javaslat:
Arányok: 4-5 púpos teáskanál / 1 liter víz
Áztatási idő: 1-3 perc
Víz hőmérséklet: 75° - 80°C