A rozmaringot, mint sok más fűszert, már az ókorban is ismerték, a kolostorokban a szerzetesek nagy számban termesztették. Főleg kenőcsöket, gyógyító italokat és egyéb szereket készítettek belőle. Sokáig a pestis fő ellenszere volt, a babonák viszont boszorkányűző és szerelemhozó növényként hivatkoztak rá.
Főzés során a rozmaringot főleg a mártások, vadhúsok (őz, szarvas,nyúlhúsok), pácok (zsályával és hagymával), szárnyas sültek, zsíros húsételek, gombás- és halételek fűszerezésére használják. Ezen kívül különleges, növényi ecetek készítésére, továbbá szószok, bárány- és birkahúsból készített ételek ízesítésére, illatosítására is szolgál. Főleg a mediterrán konyhára, azon belül is az olasz ételekre jellemző.
Használd a fürdővízedbe áztatva friss vagy száraz formában! Segítségével egy igazán relaxáló és frissítő fürdőben lehet részed.
Származási hely: Magyarország