A garam masala egy barna színű, indiai fűszerkeverék, amit az igazi indiai szakácsok a saját, bevált receptjük alapján készítenek el.
A garam csípőset jelent, a masala pedig keveréket, vagyis ebből nem meglepő, hogy a garam masala a csípős fűszerek elegye, de a hozzávalók és arányai receptenként változnak. Ha vonzanak a különlegességek, és szívesen kísérleteznél egyedi ízekkel, akkor ez a fűszerkeverék neked való!
Próbáld ki szezámmaggal, mákkal, kókuszdióval, currylevéllel, cayenne borssal, kurkumával, csillagánizzsal vagy fokhagymával, így még egyedibb ízvilágot kaphatsz.
Általában csirkehúshoz vagy hagyma alapú mártásokhoz használják, de saját krémet is készíthetsz belőle, csak higítsd némi folyadékkal, például vízzel, tejjel, ecettel, vagy bármilyen más, kedvedre való folyadékkal.
Kísérletezz bátran, elrontani nem lehet!
Származási hely: Németország
Koriander*, római kömény*, kardamom*, szegfűszeg*, szerecsendió virág*, feketebors*, babérlevél*, fahéj*
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01