Szeretnél otthonodban is friss saláta alapanyokat termeszteni? Csökkentenéd a kiadásaidat?
Itt a nagyszerű lehetőség! Próbáld ki a csíráztatást! A brokkolimag egész évben, évszaktól függetlenül ráadásul hulladékmentesen csíráztatható. A brokkolimagcsíra koncentráltan tartalmazza a tápanyagokat, köztük az A-, B-, C- és E-vitaminokat, ebből kifolyólag gyulladáscsökkentő hatású, segíti az emésztést és szinten tartja a koleszterintszintet.
Sokféle ételbe használható nyersen vagy párolva. Tedd bele salátába, joghurtba, müzlibe, vagy tedd rá a csirkemellszeletre és párold együtt a kettőt. Íze enyhén csípős és kicsit a káposztára emlékeztet, de éppen ezért nagyszerűen kiegészíti az ételeindet.
A csíráztatáshoz nincs szükséged speciális felszerelésre. Elég egy befőttes üveg, egy gézdarab hozzá egy befőttes gumi, víz és már indulhat is a folyamat.